Afvallen met persoonlijke begeleiding - BMI berekenen


BMI

Wist je dat………. de helft van de Nederlanders te zwaar is. Uit onderzoek van het CBS in samenwerking met het RIVM is gebleken dat meer dan de helft (50,3%) van de Nederlanders van 20 jaar en ouder overgewicht heeft. BMI is een afkorting voor Body Mass Index. De Body Mass Index geeft de verhouding weer tussen iemands lengte en iemands gewicht. Een gezonde BMI waarde ligt tussen 18,5 en 25. Wil je weten of jij wel/niet onder deze categorie valt? Bereken hier snel & gemakkelijk jouw BMI uit met onze BMI Meter.

BMI rekentool

Body Mass Index (BMI) berekenen

Gewicht in kilo

Lengte in centimetersUitkomst BMI

(Let op : gebruik een decimaal punt ipv komma)

BMI < 18.5 - - - ONDERGEWICHT (te laag BMI) - - -  Je bent veel te licht voor je lengte!

Daardoor bestaat de kans dat je een tekort aan voedingsstoffen krijgt. Neem contact op met je huisarts om de mogelijke oorzaak vast te stellen. De huisarts kan bepalen of het gewicht echt veel te laag is en kan je verder helpen.

BMI 18.5 - 24.9 - - - NORMAAL GEWICHT (gezond BMI) - - - Je gewicht past goed bij je lengte!

Houden zo! Met een gezond gewicht heb je een kleinere kans op bepaalde ziekten, dan als je te zwaar of te licht bent. Krijg je ook genoeg vitamines en mineralen binnen? Deze zijn belangrijk voor je lichaam. Een gezond gewicht behouden én voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, doe je door te eten volgens de Schijf van Vijf. Ondanks dat je BMI index een goed gewicht aangeeft kan het zijn dat je toch overtollig lichaamsvet hebt. Dit lichaamsvet hoeft niet altijd aan de buitenkant van je lichaam te zitten, maar kan ook onzichtbaar voor het blote oog rond je vitale organen zitten. Deze laatste vorm van lichaamsvet kan in sommige gevallen voor je gezondheid nog veel gevaarlijker zijn dan lichaamsvet om je lichaam. Dit uit zich vaak in symptomen zoals moeheid, futloosheid, een onrustige huid, lastige stoelgang, slaapproblemen etc. Om deze symptomen ook te bestrijden is het belangrijk dat je naast het lichaamsvet aan de buitenkant van je lichaam ook overtollige vet dat minder goed zichtbaar is (omdat het direct rond je organen zit) verbrand. Ik help je hier graag bij! Meld je hier aan voor een adviesgesprek.

BMI 25.0 - 29.9 - - - OVERGEWICHT (te hoog BMI) - - - Je bent te zwaar voor je lengte!

Met een lager, gezond gewicht heb je een kleinere kans op bepaalde ziekten. Zorg er in ieder geval voor dat je niet verder aankomt en probeer iets af te vallen. Heb je daarnaast te veel buikvet?. Dan is het extra belangrijk om af te vallen want met een grote buikomvang is je risico op bepaalde ziekten verhoogd. Aanpassing van je eetgewoonten is nu een belangrijke stap. BMI te hoog: wat nu? Heb je een hoge BMI en wil je graag afvallen? Ik help je hier graag bij! Meld je aan voor een adviesgesprek.

BMI 30.0 - 39.9 - - - ERNSTIG OVERGEWICHT (veel te hoge BMI, Obesitas) - - - Je bent veel te zwaar voor je lengte!

Daardoor heb je een veel grotere kans op bepaalde ziekten, dan mensen van dezelfde leeftijd met een lager, gezond gewicht. Het is dus heel belangrijk voor je gezondheid om af te vallen. Een aantal kilo minder levert al gezondheidswinst op. BMI te hoog: wat nu? Heb je een hoge BMI en wil je graag afvallen? Ik help je hier graag bij! Meld je aan voor een adviesgesprek.

BMI > 40.0 - - - ZIEKELIJK OVERGEWICHT (extreem hoge BMI, Morbide Obesitas) - - - Je bent extreem zwaar voor je lengte!

Daardoor heb je een veel grotere kans op bepaalde ziekten, dan mensen van dezelfde leeftijd met een lager, gezond gewicht. Jouw gezondheid is in groot gevaar! Het is dus heel belangrijk voor je gezondheid om af te vallen. Neem contact op met je huisarts.

Afspraak met Cambridge consulent Sandy

Wil jij ook weer lekker in je vel zitten? Maak dan nu een afspraak voor een adviesgesprek.


Mijn BMI berekenen - regio Beverwijk en Heemskerk