Garra Rufa - Dr Fish spa behandelingen - Een bijzondere wellness experience!


Garra Rufa fish spa behandeling

Je kunt bij ons terecht voor een fish spa behandeling met de Garra Rufa visjes. Een behandeling met de Garra Rufa visjes is een unieke ervaring op zich. Het is een bijzondere belevenis om je voeten te laten verwennen door de Garra Rufa visjes. Voor de gezonde huid is het een heerlijke ontspannende peeling die tevens ontstressend werkt. Het verwijderen van de dode huidcellen geeft een relaxed gevoel. De huid wordt door de visjes geprikkeld (zacht kietelend gevoel dat in het begin nogal eens op de lachspieren werkt) waarna de stress het lichaam verlaat. Na de behandeling is je huid voelbaar zachter en soepeler.


Fish spa actie t/m 01 september 2024 - 2 personen 45 minuten € 50,- totaal

 • Ontvangst en uitleg over de behandeling en eigenschappen van de Garra Rufa visjes
 • Reinigingsritueel van de voeten
 • Een voet fish spa behandeling
 • Tijdens de behandeling een kopje koffie of thee naar wens
 • Voetverzorging met een voedende crème
 • Tijdsduur treatment totaal 45 minuten

Wat zijn Garra Rufa visjes

De Garra Rufa visjes (ook wel knabbelvisjes of Dr. Fish visjes genoemd) komen oorspronkelijk uit Turkije, Syrië, Iran en Irak. In deze landen is de heilzame werking van de Garra Rufa visjes dan ook al heel lang bekend. De Garra Rufa visjes groeien op in de warmwaterbronnen van de thermale rivieren en wateren van Turkije, Syrië, Iran en Irak. Ze hebben een natuurlijk enzym ontwikkeld dat tijdens het “knabbel-proces” afgescheiden wordt. Dit enzym heeft een regenererende werking op huidaandoeningen en een vitaliserende uitwerking op de onderliggende huid. Dit maakt deze Garra Rufa visjes zo uniek. De Garra Rufa vis is een slanke karperachtige vis die in het wild wel 12 centimeter kan worden. Echter in een kunstmatige leefomgeving zoals in een fish spa worden de visjes ongeveer 4-5 centimeter, afhankelijk van de grootte van de fish spa en het aantal Garra Rufa visjes in het water. De Garra Rufa vis heeft een gemiddelde levensverwachting van vijf jaar. De vis leeft in een watertemperatuur van gemiddeld 25 - 35 graden. De Garra Rufa visjes leven normaal gesproken op de bodem, waar zij zich bezig houden met het afzuigen van plankton op de rotsen van de thermale wateren rondom de stad Kangal in de regio Sivas te Turkije. Daar de natuurlijke voedselbron steeds meer verdween door de badende mensen in deze warmwaterbronnen hebben de Garra Rufa visjes de dode huidcellen van de mens ontdekt en zo heeft de mens op zijn beurt de heilzame werking van deze visjes ontdekt.


De drie belangrijkste eigenschappen van de Garra Rufa visjes

 • De Garra Rufa visjes verwijderen alle dode huidcellen
 • De micro-gepulste zuigkracht veroorzaakt een massage, stimuleert uw acupunctuurpunten en activeert uw bloedsomloop
 • De Garra Rufa visjes scheiden tijdens het “knabbelproces” een enzym af. De huid die ontstaat is sterker en gezonder dan voorheen. De visjes hebben een regenererende werking op huidaandoeningen als psoriasis en eczeem

Tarieven fish spa

Volwassenen 30 minuten

 • Prijs € 30,- per persoon

Volwassen 45 minuten

 • Prijs € 40,- per persoon

Volwassen 60 minuten

 • Prijs € 47,50 per persoon

Kinderen t/m 12 jaar 30 minuten

 • Prijs € 20,- per persoon

Kinderen t/m 12 jaar 45 minuten

 • Prijs € 30 per persoon

Kinderen t/m 12 jaar 60 minuten

 • Prijs € 37,50 per persoon

Grote groepen? Dat kan! Neem gerust even contact op om jullie wensen en eventuele beauty behandelingen te bespreken.


Garra Rufa Cosmetics producten

De verzachtende werking van het enzym van de Garra Rufa visjes, het revitaliserend effect van Dode Zee mineralen en de kalmerende eigenschappen van natuurlijke plantextracten hebben geleid tot de ontwikkeling van deze bijzonder effectieve huidverzorgingslijn, geschikt voor alle huidtypen.

Foot cream 100ml - € 17,50

Garra Rufa Cosmetics Dode Zee voetcrème is de ideale voedende en verzorgende voetcrème. Zeker voor droge en beschadigde voeten. Het voedt niet alleen de huid, maar geeft de huid ook haar natuurlijke glans terug. De voeten zullen merkbaar zachter aanvoelen. Het is gebaseerd op het enzym van de Garra Rufa visjes, dat de huid heel zacht & soepel maakt. Deze crème is verrijkt met deze zouten en mineralen van de Dode Zee. Deze bestanddelen stimuleren het herstellingsproces van de huid en brengen het vochtgehalte van de huid weer in balans. Dit product is geschikt voor alle huidtypes.

Face cream 50ml - € 27,50

De Dode Zee gezichtscrème van Garra Rufa Cosmetics is een voedingsproduct van hoge kwaliteit voor de veeleisende huid. Het is gebaseerd op het enzym van de Garra Rufa visjes, dat de huid heel zacht & soepel maakt. Het Dode Zeezout dat in de crème verwerkt zit zorgt voor een bescherming tegen huidoneffenheden. Het natuurlijke algenextract zorgt ervoor dat de huid gevoed wordt en stimuleert de regeneratie van de huidcellen. De huid wordt prachtig schoon en soepel. Dit product is geschikt voor alle huidtypes.

Hand cream 100ml - € 17,50

Garra Rufa Cosmetics Dode Zee handcrème is zeer geschikt voor de droge en gevoelige huid en is de ideale voedende en verzorgende handcrème. Het is gebaseerd op het enzym van de Garra Rufa visjes, dat de huid heel zacht & soepel maakt. Deze crème is verrijkt met deze zouten en mineralen van de Dode Zee. Deze bestanddelen stimuleren het herstellingsproces van de huid en brengen het vochtgehalte van de huid weer in balans. Dit product is geschikt voor alle huidtypes.

Mild shampoo 250m - € 16,50

Deze milde Dode Zee shampoo van Garra Rufa Cosmetics reinigt de hoofdhuid, helpt tegen roos en versterkt het haar op een heel speciale zachte en soepele manier. Het is gebaseerd op het enzym van de Garra Rufa visjes, dat het haar heel zacht & soepel maakt. Deze shampoo is verrijkt met de zouten en mineralen van de Dode Zee. Het zorgt ervoor dat het haar makkelijk te kammen is en geeft het haar volume en een gezonde glans. Dit product is geschikt voor alle haartypes.

Body lotion 250ml - € 22,50

Garra Rufa Cosmetics Dode Zee bodylotion is zeer geschikt voor de droge en gevoelige huid en is de ideale voedende en verzorgende bodylotion. Het is gebaseerd op het enzym van de Garra Rufa visjes, dat de huid heel zacht & soepel maakt. Deze bodylotion is verrijkt met deze zouten en mineralen van de Dode Zee. Deze bestanddelen stimuleren het herstellingsproces van de huid en brengen het vochtgehalte van de huid weer in balans. De bodylotion stimuleert het afschilferen van de huid, wat belangrijk is bij de behandeling van bijvoorbeeld psoriasis en eczeem. Deze bodylotion is dagelijks te gebruiken. Ook zeer geschikt na baden, douchen, zwemmen en zonnen. Dit product is geschikt voor alle huidtypes.

Shower gel 250ml - € 16,50

Garra Rufa Cosmetics Milde Dode Zee douche gel is zeer geschikt voor de droge en gevoelige huid en is de ideale voedende en verzorgende douche gel. Het is gebaseerd op het enzym van de Garra Rufa visjes, dat de huid heel zacht & soepel maakt. Deze douche gel is verrijkt met de zouten en mineralen van de Dode Zee. Deze bestanddelen stimuleren het herstellingsproces van de huid en brengen het vochtgehalte van de huid weer in balans. Deze douche gel vormt een perfecte combinatie met de Garra Rufa Cosmetics Dode Zee bodylotion en is dagelijks te gebruiken. Dit product is geschikt voor alle huidtypes.


Huisregels fish spa

Om gebruik te maken van de fish spa willen wij je aandacht vestigen op onze hieronder gestelde huisregels.

 • Kinderen t/m 12 jaar zijn verplicht te komen onder begeleiding van een volwassene
 • Zelf meegebrachte consumpties zijn niet toegestaan
 • Storend gedrag, verbaal of non-verbaal, is niet toegestaan
 • Om de rust van andere gasten niet te verstoren is gebruik van mobiele telefoons niet toegestaan
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw persoonlijke eigendommen
 • Wij zijn niet aansprakelijk bij eventuele vermissing of diefstal van door de gast meegebrachte goederen of waardevolle voorwerpen

Voorwaarden fish spa

Om gebruik te maken van de fish spa willen wij je aandacht vestigen op onze hieronder gestelde voorwaarden.

 • Nagellak op de nagels van de voeten hoeft niet verwijdert te worden
 • Gebruik op de dag van de fish spa behandeling geen huidolie, zalf of crèmes, anders bestaat de mogelijkheid dat de vissen je mijden
 • Maak voor de fish spa behandeling gebruik van het toilet
 • Het is niet toegestaan om tijdens gebruik van de fish spa je handen in de fish spa te steken
 • Voor je gebruik maakt van de fish spa worden jouw voeten eerst door ons gereinigd en geïnspecteerd (verplicht!)
 • Badhanddoeken en badslippers worden door ons verzorgd
 • Tijdens de behandeling komen we een aantal keren kijken of alles prima verloopt
 • Mensen met een verzwakt immuunsysteem zoals, diabetici en mensen die chemotherapie krijgen (of recent hebben ondergaan) geven wij het advies om deze behandeling niet te doen (na een chemo kuur dien je minimaal 8 maanden te wachten)
 • Doordat wij continu bezig zijn met het waarborgen van de kwaliteit en het welzijn voor zowel de gasten als visjes vinden wij een fish spa behandeling niet geschikt voor mensen met kalknagels, zwemmerseczeem en andere schimmelinfecties. Voor wondjes aan voeten geldt dat deze met een waterdichte pleister afgedekt dienen te zijn (waterdichte pleisters zijn bij ons voorradig)
 • Na de fish spa behandeling is het raadzaam de huid in te smeren met een voedende crème om je huid soepel te houden (deze wordt door ons verzorgd)