Aleid Koppius - Cosmetisch arts voor een injectables met fillers - Regio Beverwijk en Heemskerk


Cosmetische behandeling met fillers

Fillers kan je vergelijken met een soort gel, die letterlijk een rimpel opvult vlak onder de huid of volume geeft aan bijvoorbeeld jukbeenderen of lippen.

Er zijn twee typen (niet permanente) fillers:

  • Hyaluronzuur: komt ook voor in het lichaam en is daarom de meest 'natuurlijke' filler. Afhankelijk van de indicatie wordt gebruik gemaakt van een hyaluronzuurfiller van varierende dikte en gel eigenschappen (heel vloeibaar tot vaster). Voorbeelden van hyaluronzuren zijn Juvederm, Glytone en Belotero.
  • Radiesse®: vult niet alleen op maar heeft ook een effect op de collageenproductie in de huid. De huidstructuur verbetert hierdoor aanzienlijk en de huid voelt steviger aan. Om deze reden kan zelfs een liftend effect worden bereikt ('Liquid Facelift'). Omdat Radiesse® een stevig type filler is, is het ideaal voor de behandeling van diepe rimpels en wordt het veel ingezet om volume te creëren.

Fillers worden gebruikt voor

  • Opvullen van fijne lijntjes, bv rokerslijntjes (lijntjes op de bovenlip), kraaienpootjes, lachrimpeltjes, etc.
  • Opvullen van diepere lijnen, bv de neus-lippenplooi, marionetlijnen (vanaf mondhoeken naar beneden), fronsrimpel
  • Volumevergroting, bv lip, jukbeenderen, kaaklijn, kin, slaap
  • Opvullen lipcontour (lijn rondom de lippen)
  • Volumeherstel, bv bij ingevallen wangen na gewichtsverlies
  • Huidverstrakking
  • Liquid facelift (uitgebreide Radiesse® behandeling waarbij een liftend effect wordt gecreëerd)

Fillers - effect

Het effect is direct zichtbaar.
Beide typen fillers zijn natuurlijk biologisch afbreekbaar en hebben daarom een tijdelijk effect (voor dunne fillers gemiddeld circa 6-12 maanden, voor dikkere fillers gemiddeld ruim een jaar). Het is niet aan te raden te wachten tot de filler volledig weg is maar net iets eerder te komen zodat een gelijkmatig effect zichtbaar blijft. Ieder mens is uniek, dus in overleg wordt bepaald welke type filler in uw geval het meest geschikt is en welke injectiemethode wordt gebruikt.
Wij maken alleen gebruik van fillers die al lang op de markt zijn en waarvan de effectiviteit en veiligheid op lange termijn zijn bewezen.

Fillers - praktische punten

Afhankelijk van de indicatie en injectiemethode kunt u in mindere of meerdere mate last hebben van roodheid, zwelling, blauwe plekken. Vermijd minstens 1 uur na behandeling make-up gebruik en 3 uur na behandeling intensief sporten.

Fillers - voorbeelden

NB. M.u.v. de eerste foto zijn alle onderstaande 'na-foto's' direct na behandeling (de roodheid is dus vaak nog wat zichtbaar)

Filler Radiesse

Filler Radiesse

Filler Juvederm

Filler Boletero (klant wilde "lichte lijntjes" over houden)

Filler Juvederm

Filler Juvederm


Aleid Koppius - Cosmetisch arts voor een filler behandeling