Drs. Anwar Thio - Cosmetisch arts voor injectables met fillers - Regio Beverwijk en Heemskerk


Cosmetische behandeling met fillers

Fillers kan je vergelijken met een soort gel, die letterlijk een rimpel opvult vlak onder de huid of volume geeft aan bijvoorbeeld jukbeenderen of lippen. Er zijn twee typen (niet permanente) fillers:

Hyaluronzuur

  • Komt ook voor in het lichaam en is daarom de meest 'natuurlijke' filler. Afhankelijk van de indicatie wordt gebruik gemaakt van een hyaluronzuurfiller van varierende dikte en gel eigenschappen (heel vloeibaar tot vaster). De hyaluronzuren die cosmetisch arts Anwar Thio gebruikt zijn Teosyal en Etermis. Beide hebben een eigen indicatiegebied, waarin ze een hoge effectiviteit en bewezen veiligheid kennen. De indicatie is met name afhankelijk van de mate van crosslinking en partikelgrootte van het hyaluronzuur, waaraan het zijn specifieke stevigheid ontleent.

Radiesse®

  • Vult niet alleen op maar heeft ook een effect op de collageenproductie in de huid. De huidstructuur verbetert hierdoor aanzienlijk en de huid voelt steviger aan. Om deze reden kan zelfs een liftend effect worden bereikt (Liquid Facelift). Omdat Radiesse® een stevig type filler is, is het ideaal voor de behandeling van diepe rimpels en wordt het veel ingezet om volume te creëren.

Fillers worden gebruikt voor

  • Opvullen van fijne lijntjes, bv rokerslijntjes (lijntjes op de bovenlip), kraaienpootjes, lachrimpeltjes, etc.
  • Opvullen van diepere lijnen, bv de neus-lippenplooi, marionetlijnen (vanaf mondhoeken naar beneden), fronsrimpel
  • Volumevergroting, bv lip, jukbeenderen, kaaklijn, kin, slaap
  • Opvullen lipcontour (lijn rondom de lippen)
  • Volumeherstel, bv bij ingevallen wangen na gewichtsverlies
  • Huidverstrakking
  • Liquid facelift (uitgebreide behandeling waarbij een liftend effect wordt gecreëerd)

Fillers - effect

Het effect is direct zichtbaar. Beide typen fillers zijn natuurlijk biologisch afbreekbaar en hebben daarom een tijdelijk effect (voor dunne fillers gemiddeld circa 6-12 maanden, voor dikkere fillers gemiddeld ruim een jaar). Het is niet aan te raden te wachten tot de filler volledig weg is maar net iets eerder te komen zodat een gelijkmatig effect zichtbaar blijft. Ieder mens is uniek, dus in overleg wordt bepaald welke type filler in jouw geval het meest geschikt is en welke injectiemethode wordt gebruikt. Wij maken alleen gebruik van fillers die al lang op de markt zijn en waarvan de effectiviteit en veiligheid op lange termijn zijn bewezen.


Fillers - praktische punten

Afhankelijk van de indicatie en injectiemethode kun je in mindere of meerdere mate last hebben van roodheid, zwelling, blauwe plekken. Vermijd minstens 1 uur na behandeling make-up gebruik en 3 uur na behandeling intensief sporten.


Fillers - voorbeelden Radiesse


Fillers - voorbeelden Hyaluronzuur (Liquid Facelift)