Drs. Anwar Thio - Cosmetisch arts voor injectables met botox - Regio Beverwijk en Heemskerk


Cosmetische behandeling met botox

Botuline toxine, oftewel botox is een tijdelijke spierontspanner. Door een specifieke spier(groep) te behandelen kan een bepaalde beweging tijdelijk niet worden gemaakt. Op deze manier kan rimpelvorming of bepaalde uitstraling worden voorkomen. Botox kan zowel voor cosmetische als medische doeleinden worden toegepast.


Botox wordt gebruikt voor

Cosmetisch

  • Hierbij wordt het vooral gebruikt voor de behandeling van fronsrimpel, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen, maar ook bunny lines (lijntjes op neus), gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen), rokerslijntjes (verticale lijntjes op bovenlip), laagstaande wenkbrauwen en putjeskin kunnen vrij gemakkelijk worden behandeld met Azzalure

Medisch

  • Migraine, tandenknarsen en overmatig zweten zijn medische indicaties voor botox

Botox - Azzalure

Botuline toxine (botox) is het werkzame bestanddeel. Azzalure is de merknaam. De bekendste en meest gebruikte injectable. Botox wordt met name gebruikt voor mimische rimpels in het voorhoofd, de frons en de kraaienpootjes. Wist je dat botuline toxine ook wordt gebruikt in ziekenhuizen en dat dit een officieel geneesmiddel is voor meerdere aandoeningen, waaronder migraine.


Botox - effect

Het duurt even voordat het effect van de behandeling zichtbaar is, meestal circa 3-7 dagen. Het optimale resultaat kun je ongeveer twee weken na de behandeling verwachten. Het cosmetisch effect blijft vervolgens drie tot zes maanden behouden. Naarmate de behandeling vaker wordt herhaald, zal het effect langer aanhouden.


Botox - praktische punten

Vermijd de eerste 48 uur na behandeling extreme warmte of intensieve bewegingen (sporten) en wrijven in het behandelde gebied.


Botox - voorbeelden