Pedicure salon bij voetproblemen in de regio Beverwijk - Heemskerk


Pedicure informatie over eelt

Door overmatige druk en wrijving zal de huid reageren met een natuurlijke plaatselijke verdikking van de huid in de vorm van een hoornlaag. Dit heet fysiologische eelt. Wanneer de huid geprikkeld blijft zal dit fysiologische eelt overgaan in pathologisch eelt en is er sprake van een overmatige eeltvorming. Eelt heeft een geelachtige kleur. De mate van eeltvorming verschilt van persoon tot persoon. Overmatige eeltvorming kan pijnlijk worden en een branderig gevoel teweegbrengen. Onder het eelt kunnen zelfs soms blaren ontstaan.


Eelt kan zich overal aan de voet manifesteren

  • Als grote of kleine eeltlocatie
  • Eelt met kloven
  • Dikke of dunne eeltrand
  • Eeltknobbel
  • Eelt met een pit (likdoorn)

Eelt kan bovendien verschillend van samenstelling zijn

  • Zacht
  • Hard en brokkelig
  • Bovenlaag hard en onderlaag zacht

Pedicure informatie over eeltkloven

Kloven hebben meerdere oorzaken. Ze kunnen ontstaan aan de tenen door een overdreven verweking van de voethuid en aan de hielen of bal van de voet door een extreme verdroging van de huid. Indien de huid in die mate uitdroogt dat de elasticiteit verdwijnt, zal ze openbarsten, dit kan soms gepaard gaan met bloedingen. Indien de kloof open is, moet wondverzorging plaatsvinden omdat deze kan gaan ontsteken. De deur staat open voor infectie! Kloven kunnen oppervlakkig zijn maar ook heel diep in de huid liggen.


Verwijderen van eelt en eeltkloven door de pedicure

Onze pedicure zal de harde eeltranden met een mesje en frees verwijderen. In het bijzonder de randjes eelt van de kloven. De huid wordt ingesmeerd met een verzorgende zalf. Op deze manier wordt de elasticiteit van de huid al grotendeels hersteld. Bij open kloven zal er een wondverzorging plaatsvinden. Onze pedicure zal je advies geven over het thuis verzorgen van de huid. Voor kloven zijn er diverse producten te koop die de huid kunnen herstellen. Een verzorgende crème is beslist noodzakelijk om de huid te herstellen. Wanneer je de adviezen goed opvolgt zullen de kloven geheel genezen. Het dragen van slippers bevordert het ontstaan van kloven. Vooral bij het lopen op blote voeten en 's zomers is het eelt droger en treden kloven gemakkelijker op.