Pedicure salon voor voetproblemen in de regio Beverwijk - Heemskerk


Pedicure informatie over likdoorns

Wanneer de huid zich moet beschermen tegen de druk of wrijving zal als reactie hierop de huid zich verdikken met een eeltlaag. Door de herhaaldelijke druk van buitenaf in combinatie met wrijving over een stukje bot wordt de huid naar binnen gedrukt. De huid verhardt zich in de vorm van een kegeltje en groeit in. Meestal ontstaan likdoorns door knellende schoenen. Ze komen vooral voor op tenen en de bal van de voet. Ook een verkeerde stand van de voet, bijvoorbeeld doorgezakte middenvoetsbeentjes of een hamerteenstand vergroten de kans op likdoorns. De oorzaak kan ook buiten de voet gelegen zijn, bijvoorbeeld door een onregelmatigheid in de schoen.


Verwijderen van likdoorns door de pedicure

Snijd likdoorns nooit zelf weg! Onze pedicure kan deze vaak op een verantwoorde en vakkundige manier verwijderen. Als dit met regelmaat gebeurt kan de likdoorn op den duur kleiner worden en zelfs verdwijnen. Belangrijk hierbij is dat vooral de oorzaak wordt opgeheven want als de druk op de huid blijft bestaan zal de likdoorn snel op dezelfde plaats terugkomen.


Pas op met likdoornpreparaten!

Likdoornpreparaten zoals bijvoorbeeld likdoornpleisters kunt u beter niet gebruiken! Ze bevatten een sterk zuur die niet alleen de likdoorn maar ook de gezonde huid kunnen beschadigen en kunnen daardoor gevaarlijk zijn op de huid. Het is erg riskant voor mensen met een verminderde weerstand, een slechte bloedsomloop, op een tere huid of bij suikerpatiënten. In sommige gevallen kan het leiden tot een forse ontsteking. Bij risico patiënten is dit erg gevaarlijk omdat dit kan overgaan in een infectie met alle gevolgen van dien.


Pedicure - Cosmetische voetverzorging