Pedicure praktijk voor voetproblemen in de regio Beverwijk - Heemskerk


Pedicure informatie over een vervormde nagel

Een vormverandering aan de nagelplaat kan door verschillende oorzaken ontstaan. Bijvoorbeeld door te krappe schoenen, ziektes, trauma (letsel aan de nagel) of ouderdom.


Pedicure informatie over een hoornnagel

Deze nagel wordt vaak verward met een zogenaamde kalknagel of schimmelnagel. Vaak begint deze nagelaandoening aan de grote teen. Soms zijn meerdere tenen aangedaan. Nagels bestaan uit hoornmateriaal. Dit soort nagels gaan sterk verhoornen, verschillende hoornlagen zullen over elkaar gaan groeien en hierdoor raakt de nagel verdikt. De nagel vertoont meestal een geelachtige tot bruine verkleuring. Het is niet besmettelijk. Deze nagel kan pijnklachten geven in de schoen. De oorzaken kunnen velerlei zijn, deze kunnen liggen in een trauma (een letsel opgelopen aan de teen door een klap of een stoot), ouderdom, te krappe schoenen, een hormonale storing door bijvoorbeeld de menopauze, voedingsstoornis of een slechte bloedsomloop. Ook kunnen medicijnen of eczeem een rol spelen.


Pedicure informatie over een ramshoornnagel

Er is sprake van een soortgelijke verdikking als bij een hoornnagel echter hier is de nagel zo dik dat men niet meer met een gewone nageltang de nagel kan knippen. Vaak om deze reden wordt de nagel verwaarloosd en zal deze na verloop van tijd recht naar voren dan wel opzij gaan uitgroeien. De nagel is veelal groenachtig tot bruin of zwart van kleur en kan soms dwars verlopende ribbels vertonen. Soms laat de nagel los van het nagelbed en kan het nagelbed wat open ligt bedekt zijn met eelt. Er zijn meerdere oorzaken voor een ramshoornnagel. Deze kan veroorzaakt zijn door een stoot of klap op de nagel, het kan aangeboren zijn of te maken hebben met een onderliggende ziekte zoals een verminderde werking van de schildklier.


Pedicure informatie over een lepeltjesnagel

De nagel is vaak dun en bros en de zijkanten van de nagel krullen omhoog. Omdat de nagel de vorm krijgt van een theelepel worden dit soort nagels ook wel lepeltjesnagels genoemd. Soms worden ze in verband gebracht met een ernstig ijzertekort (ijzergebreksanemie) en de Ziekte van Raynaud. Het kan ook erfelijk zijn.


Pedicure informatie over een gespleten nagel

De nagel splijt in de lengterichting en de nagel wordt als het ware opgedeeld in twee nagels. Meestal wordt dit veroorzaakt door een trauma (letsel aan de nagel) of een vitamine B tekort.


Behandelen van een gespleten nagel door de pedicure

Onze pedicure zal de nagel plat frezen.


Pedicure informatie over een psoriasisnagel

Psoriasis is een niet besmettelijke erfelijke huidafwijking waarbij de celdeling van de huid in een zo hoog tempo optreedt dat hierdoor een verhoorning of schilfervorming optreedt van de huid. De schilfers zijn onrijpe huidcellen, die te vroeg zijn afgestoten. Psoriasis is een stressgevoelige ziekte. Wanneer er sprake is van veel stress kan de ziekte uitbreken of verergeren. Naast de psoriasis op de huid heeft ongeveer 60% van de psoriasispatiënten last van nagelveranderingen op de vinger en teennagels. In zeldzame gevallen komt psoriasis alleen op de nagels voor en niet op de huid. Een psoriasisnagel lijkt soms op een schimmelnagel. Er treedt een geelbruine olievlekachtige verkleuring op. De olievlekachtige verkleuring wordt ook wel het olievlekfenomeen genoemd alsof er een druppel olie onder de nagel zit. Bovendien zitten er vaak witte puntjes of onregelmatige putjes in de nagel die lijken op de putjes van een vingerhoed. Om die reden wordt de psoriasisnagel ook wel een vingerhoednagel genoemd. Een psoriasisnagel is niet besmettelijk. Een psoriasisnagel kan sterk verdikken en hierdoor pijnlijk worden in de schoen. Ook kan er zich onder de nagelplaat eelt afzetten waardoor de nagel omhoog komt te staan. Er zijn enkele andere nagelafwijkingen die lijken op psoriasis (bijvoorbeeld de schimmelnagel) en om deze reden is het altijd verstandig een dermatoloog of huisarts te raadplegen zodat onderzocht kan worden om welke nagelafwijking het gaat. Bovendien kan ook een psoriasisnagel soms zijn aangetast door een schimmel.


Pedicure informatie over een tunnel- of krulnagel

Dit soort nagels komen meer voor op voeten dan op handen. De zijkant van de nagel krult naar binnen en dit kan zowel eenzijdig als aan beide zijden plaatsvinden. Dit krullen kan in een lichte vorm zijn echter de nagel kan zo rondkrullen dat de nagel volledig rond komt te liggen en beide zijden elkaar aanraken. Wordt hierbij het nagelbed ingeklemd dan kan dit pijnlijk worden. De oorzaak kan liggen bij het dragen van te nauwe schoenen maar kan ook erfelijk zijn. Uit onderzoek is gebleken dat een vitamine B12 tekort hier mogelijk een rol in speelt.


Behandelen van een tunnel- of krulnagel door de pedicure

Onze pedicure kan de nagel afvlakken.


Pedicure - Cosmetische voetverzorging